Sherborne haalt het kind in je naar boven!

Als een olifant door de kamer lopen, je kind als een ´pakketje´ uit mogen pakken of samen uit een ei komen, we hebben het allemaal meegemaakt tijdens Sherborne. Alleen een kleed en de begeleiding van Mirjam was hiervoor nodig.


Onze ervaring is dat je samen plezier maakt en dat je ondertussen heel gericht bezig met de hechting. Steeds is het balanceren tussen de grenzen van het kind opzoeken en afstemmen op wat het kind aankan. Tijdens de sessies worden er video-opnames gemaakt die we op een later moment terugkijken. Samen met Mirjam bespreken we de beelden en dat is vaak heel verhelderend. Wat maakt dat een kind zich terugtrekt, niet mee ‘wil’ doen of juist weer gemotiveerd raakt?


'Het leukste vind ik klimmertje en onder het ei vandaan komen!'

Laura (drie jaar)


Het heeft ons geholpen om beter af te stemmen op het kind en aan te voelen waar de behoefte ligt. Daarnaast hebben we er allerlei leuke spelletjes aan overgehouden die we nog heel regelmatig met onze pleegkinderen doen. Door Sherborne is het kind in onszelf naar boven gekomen en dat is soms wat ongemakkelijk, maar stiekem ook wel erg leuk en bovendien een prachtige manier om naar het kind toe te groeien!


Dit stuk is geschreven door pleegouders die de training Sherborne hebben gevolgd bij Vigere Jeugdzorg. Vanuit Vigere Jeugdzorg erg veel dank voor deze betrokkenheid!