VTP Terugkomavond

Onlangs organiseerde Vigere een terugkomavond voor deelnemers aan de Voorbereidende Training Pleegouderschap (VTP). Op de avond zelf spraken we Jeffrey en Cora, zij boden aan om een verslag van hun eigen ervaring van deze avond te schrijven. Enorm bedankt voor dit enthousiasme!

Onze VTP is geheel online geweest. Toen deze uitnodiging voorbijkwam hebben we ons ingeschreven. Echt verwachtingen hadden we niet. We wilde er gewoon een gezellige avond van maken. Het is fijn om verhalen van andere pleeggezinnen te horen. Die staan er toch anders in dan eigen familie.

We kwamen aan en werden ontvangen door Wendy, Ellen en Erna. Bij binnenkomst was het even stil. Maar we hebben geen probleem om dat te doorbreken.

Na de introductie en informatief filmpje over hechting gingen we in clubjes praten over hechting. Althans dat was t idee. Eenmaal aan de praat hebben we het over van alles gehad. De match, de plaatsingen, het verloop van het traject en natuurlijk de kinderen zelf.
Zoveel verschillende verhalen, ervaringen en visies. Heel interessant.


De andere informatieve filmpjes waren ook niet meer nodig. Gekletst werd er al genoeg! Voor ons een hele geslaagde een goed georganiseerde avond. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Jeffrey en Cora