Themabijeenkomsten januari en februari 2023

Voor het jaar 2023 staan er weer interessante bijeenkomsten voor pleegouders op de agenda. Op de foto zie je Mariël Vos, zij spreekt op 1 februari in Roosendaal.


Ouderroldifferentiatie (ORD) 
Ouders van pleegkinderen kunnen zich regelmatig niet vinden in de beslissingen die er genomen zijn. Zij vinden dat ze geen kans hebben gehad, voelen zich niet gehoord en gezien in hun ouderrol en vinden dat hun onrecht is aangedaan. Binnen ORD gaan we met ouders aan de slag. 


Hoe mooi zou het zijn als er een verbinding komt tussen pleegouders en ouders? Zodat ouders hun rol als moeder/vader op een goede manier kunnen invullen en dit ten goede komt aan het pleegkind en de pleegzorgplaatsing. Tijdens de thema-avond nemen wij pleegouders mee in wat een pleegzorgplaatsing voor ouders betekent en hoe pleegouders hier een rol in kunnen spelen.  

Dinsdag 17 januari van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie:
Gemeenschapshuis Erasmus, Erasmusweg 24 in Breda


Klik hier om je aan te melden voor de Themabijeenkomst ORD.

 

Lezing Mariël Vos 
Toen Mariël Vos (39) vier maanden oud was, werd ze geadopteerd. Op haar elfde kwam ze in een pleeggezin terecht, waar ze tot haar zeventiende woonde. Mariël: “Mensen verwachten vaak dat het in een pleeggezin allemaal goedkomt. Mariël is op dit moment bezig met het schijven van een boek. Tijdens de bijeenkomst vertelt ze over pleegzorg en wat het haar gebracht heeft. 

Na de bijeenkomst is er nog ruimte om na te kletsen met de andere pleegouders van Vigere. 
Kijk op de agenda voor alle themabijeenkomsten in 2023 van Vigere.

Woensdag 1 februari van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: Oude Raadhuis, Markt 1 Roosendaal

Klik hier om je aan te melden voor de lezing van Mariël Vos.