Vigere Wielertocht 2022

Ook dit jaar organiseert Vigere Jeugdzorg weer een wielertocht. Na het grote succes van vorig jaar kon de organisatie niet wachten om een tweede editie te organiseren! We spreken de twee founding fathers van de Vigere Wielertocht, Jasper Janssen en Ruud van Oirschot. 


Hoe kijken jullie terug op de vorige editie?

Jasper: "Het was fantastisch om te zien hoe we pleegouders, (pleeg)kinderen en partners die de pleeggezinnen en gezinshuizen ondersteunen die dag bij elkaar kregen. Dat smaakte naar meer en daarom hebben we ook zo'n zin om deze wielertocht dit jaar weer te organiseren!"


Collega Ruud knijpt daarbij meteen wel lichtjes in de remmen..
Ruud: "Afgelopen jaar is er enorm veel gebeurd voor Vigere. Door deze verschuivingen was het helaas niet mogelijk om actief te gaan werven voor sponsoren voor de wielertocht.

Omdat er enkele sponsoren van vorig jaar zijn afgehaakt, hebben we het dit jaar met een veel kleiner budget moeten organiseren. Vandaar dat we niet zo groots uit kunnen pakken als vorig jaar. Maar dat mag de pret niet drukken. Nog steeds zijn er voor de deelnemers wieleroutfits beschikbaar (op=op) en maken we er een hele mooie dag van!"


Wat kunnen de deelnemers dit jaar verwachten? 

Een wielertocht! Dit roepen de heren gezamenlijk in koor. Ruud: "Zo was er vorig jaar nog een deelnemer op een stadsfiets. Dat was erg gezellig en uiteindelijk was het een grootse prestatie dat deze deelnemer de hele tocht heeft uitgereden.

Maar met de nieuwe route willen we er vooral een leuke wielertoertocht van maken. Niet dat we met 40 km/h over de weg gaan scheuren. Maar het gemiddelde willen we dit jaar rond de 27.5 km/h uit laten komen. Daarmee hebben we anderhalf uur voor een fietstocht van 40 kilometer."


Een nieuwe route, waar moeten we dan aan denken?

Jasper: "Het verzorgingsgebied van Vigere heeft zulke mooie routes. Dit jaar kiezen we ervoor om te starten bij ons gerenoveerde hoofdkantoor en vanuit daar de Chaamse bossen in te duiken. In deze bossen liggen fantastsiche fietspaden waar het heerlijk fietsen is!"

Dankjewel heren voor dit leuke gesprek! Hieronder staat de informatie over de tocht. Wil je jezelf inschrijven voor de Vigere Wielertocht 2022? Klik dan hier om naar de agenda te gaan. 


Vigere Wielertocht 2022

21 September 2022

Start: 15.00u @ Vigere Hoofdkantoor (Lange Bedde 1, Breda)


Let op! Wielrenfiets en helm verplicht!