Week van de Pleegzorg 2022

Week van de Pleegzorg 2022 van 2 tot en met 9 november 

Woensdag 2 november start de Week van de Pleegzorg. Tijdens de Week van de Pleegzorg laat Nederland zien dat de toekomst van ieder kind #GROENLICHT verdient. We vragen aandacht voor het tekort aan pleegouders en door samen meer pleegouders te werven geven we ieder kind die dat nodig heeft een eerlijke kans op een passende plek om zo thuis mogelijk op te groeien. Naast de landelijke acties gaat Vigere Jeugdzorg ook enkele acties doen. 


Aftrap dinsdagavond 1 november 2022 in Arnhem 

Burgemeester Marcouch geeft op dinsdagavond 1 november het startsein voor de Week van Pleegzorg 2022 met de #groenlicht-actie. Om 20.00 uur zal burgemeester Marcouch de Eusebiuskerk in Arnhem groen uitlichten om aandacht te vragen voor pleegzorg en op te roepen om groen licht te geven voor de toekomst van een pleegkind. 


Tijdens de aftrap wordt het eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Bij elkaar blijven’ overhandigd aan onder andere burgemeester Marcouch. Dit boek bevat persoonlijke verhalen over pleegzorg en de blijvende verbinding die hier ontstaat tussen ouders, (pleeg)kinderen en pleegouders. 


Geef de toekomst van een kind groen licht 

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd. Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten Pleegzorg Nederland en de lokale pleegzorgorganisaties zich in om meer zichtbaarheid te geven aan dit probleem en meer mensen enthousiast te maken voor het pleegouderschap. Alles met het doel ieder kind de mogelijkheid te bieden zo thuis mogelijk op te groeien. 

 

Gratis recreatief zwemmen bij Laco en Feel Fit center 

De zwembaden die zijn aangesloten bij Laco/ Feel Fit Center dragen pleegzorg een warm hart toe en willen graag iets betekenen voor pleeggezinnen. Tijdens de Week van de Pleegzorg, van 2 t/m 9 november krijgen pleeggezinnen gratis toegang tot een van binnenzwembaden van Laco en Feel Fit Center voor recreatief zwemmen!  

De locaties en openingstijden recreatief zwemmen vind je op

www.laco.eu of www.feelfitcenter.nl 


Wil je gratis zwemmen op een van  deze locaties mail dan naar redactie@vigere.nl