Week van de Pleegzorg 2022

De Week van de Pleegzorg 2022 start op woensdag 2 november. De avond ervoor trappen Gijs Staverman en burgemeester Marcouch de Week van de Pleegzorg af waarbij zij o.a. de Eusebiuskerk, de John Frostbrug (Rijnbrug) en het Gelredome groen kleuren.

 

Vanaf dan zal er ook in West Brabant een aantal gebouwen groen kleuren. De gemeenten in onze regio ondersteunen daarmee de oproep aan Nederland en om een pleegkind groen licht te geven.

 

#Groenlicht

De #groenlicht-actie is onze wervingsactie dit jaar. Hiermee vragen we aandacht voor het (aanhoudende) tekort aan pleegouders. Te veel kinderen vallen buiten de boot door een structureel tekort aan beschikbare pleegouders. We doen een oproep aan heel Nederland om meer kinderen groen licht te geven door ze een stabiele plek te bieden waar ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen voor een mooie toekomst.

 

Tijdens de Week van de Pleegzorg willen wij ook heel graag alle pleegouders heel hartelijk danken voor het openstellen van hun huis en hart aan kinderen die niet thuis kunnen wonen.